Logo Logo

​Teatersatsning för barn och unga i Jönköping

I år görs en målmedveten satsning på teater för barn och unga. Inte mindre än fyra föreställningar kommer att visas i höst på Jönköpings Konserthus och Jönköpings Teater: Sune – Kaos i fredagsmyset med bland andra Amy Diamond, Pernilla Wahlgren och Morgan Alling, Djungelboken, Pippi Långstrump och Barnkammarboken med bland andra Nassim al Fakir.
—Det har nog aldrig funnits en så stor möjlighet att se teater för barn och ungdomar hos oss, konstaterar Charlotte Guldstrand som är ansvarig för konsertverksamheten vid Destination Jönköping.

Destination Jönköping har arbetat aktivt för att erbjuda fler föreställningar för barn och ungdomar. Tanken är att satsningen ska innebära en permanent ambitionshöjning.
—Det känns bra att kunna visa på alternativ till bio, film och paddor, menar Charlotte Guldstrand. Det är roligt att få visa Jönköpings teater för en yngre publik.

Destination Jönköping vill erbjuda fler arrangemang till en bredare publik och ett tjugotal biljettsläpp har redan gjorts till föreställningar/konserter med bland annat Lena Philipsson, Johan Glans, Brynolf & Ljung, Jill Johnson och Jonas Gardell.
—Det ska helt enkelt finnas något med bra kvalité som passar alla, inom musik, humor, opera, och teater för barn och unga, förklarar Charlotte Guldstrand och utlovar specialerbjudanden kring barnföreställningarna under marknaden i Jönköping den 27 maj.

Logo Logo

Kontakt till

​Teatersatsning för barn och unga i Jönköping

Charlotte Guldstrand

Ekonomichef, vice VD

charlotte.guldstrand@destinationjonkoping.se

072-238 61 70