Logo Logo

Officiell invigning av VM i thaiboxning

Igår var det officiell invigning av det största mästerskapet i Sverige i år – VM i thaiboxning. Jönköping är värdstad för VM i thaiboxning som äger rum på Kinnarps Arena den 18-28 maj.

Tusentals besökare kom för att uppleva den storslagna och stämningsfulla invigningen. Över 300 barn och unga från Kulturskolan i Jönköping uppträdde med en mäktig show. Besökaren fick även uppleva kulturinslag från Thailand och andra ceremonier. Thailands vice idrotts- och turistminister och Jönköpings ordförande i kommunstyrelsen höll tal.

-Det var en fantastisk invigning med inslag av både thailändsk och svensk kultur, säger Carl-Gustaf Tollén eventansvarig på Destination Jönköping. Kulturskolan med 300 barn och unga hade ett otroligt fint uppträdande. Thabo Motseila som var konferencier höll ihop programmet på ett formidabelt sätt avslutar Carl-Gustav Tollén.

IFMA världsmästerskapen i thaiboxning är ett av de största kampsportseventen i världen med tusentals tävlande, delegater, funktionärer och ledare. Det är första gången som mästerskapen är utanför Europa. 70 nationer är representerade under världsmästerskapet i Jönköping.

Press om invigningen:

Thailändska turistbyrån

SVT Nyheter Jönköping

Jönköpings kommun

JP.se

Jnytt.se