Logo Logo

Årets Event & Mötespris 2019

Drivkraften i vår region finns hos människor som vill skapa utveckling och med denna energi stärka vår gemensamma plats. Det är dessa hjältar som hyllas på Jönköpingsgalan den 14 mars 2020.

Jönköpingsgalan består av nio priser med olika syften och målsättningar. Gemensamt för alla priser är att de föregås av en urvalsprocess där tre finalbidrag går vidare till Jönköpingsgalan. Av de tre nominerade i varje priskategori utses en vinnare på Jönköpingsgalan. Destination Jönköping delar ut ett pris på årets gala; Årets Event & Mötespris.

 

ÅRETS EVENT & MÖTESPRIS

Jönköping är en internationell event- och mötesstad dit människor från hela världen reser för att mötas inom olika event. Här finns en stark nyfikenhet och vilja att skapa kontakter – såväl inom Sverige som med andra delar av världen. Årets event- och mötespris delas ut av Destination Jönköping, till en person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Dessa insatser stärker besöksnäringen roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar och organisationer.
Nominerade till priset kommer publiceras här senare.

 

Tidigare vinnare:

2018 års vinnare:
SM Orientering 2018 

”På lingonröda tuvor, genom snårig mark och stadsområden, över berg och djupa dalar har vinnarna ritat ut kartan till fem fantastiska event. Med naturen som arena har arrangörerna inte bara skapat en lyckad tävling för tusentals deltagare från hela Sverige, man har även genom ett fint samarbete över kommungränser med sina 12 medlemsföreningar verkligen satt Jönköping på orienteringskartan!”

2017 års vinnare:
Erik Wellander och Lina Westman – Kirurgveckan 2017
”Med ett stort engagemang och en rejäl dos humor stod dessa värdar för ett lysande värdskap då 1500 kirurger, vårdpersonal, vårdadministratörer och kollegor från hela Sverige gästade Jönköping. Deltagarna fick en fantastisk möjlighet till att fördjupa sina kunskaper inom kirurgi och Region Jönköpings län passade dessutom på att marknadsföra sin verksamhet och lyfte fram sin kirurgiklinik på ett smakfullt sätt.  Kirurgveckan 2017 genererade stora besöksnäringseffekter för vår region och gav många yrkesverksamma inom kirurgin en god möjlighet till kompetensutveckling.”

2016 års vinnare:
Ironman 70.3 Jönköping – Christian Kirchberger
”Priset går till ett välplanerat och väl genomfört event som har fått många fina omdömen av deltagare världen över och bidragit till utvecklingen av Jönköping som event-och mötesplats. Med kondition, styrka, uthållighet och en hel del envishet har arrangören utvecklat sin tidigare triathlonsatsning till att bli ett världsledande Ironman 70.3 event. Årets event och mötespris går till Christian Kirchberger, IRONMAN 70.3 JÖNKÖPING”