Logo Logo

Jönköpingsgalan – årets ambassadör och årets event & mötespris

På Jönköpingsgalan, som går av stapeln den 22 april 2017, hyllas människor som vill skapa utveckling och stärka vår gemensamma plats. Destination Jönköping är stolta över att få dela ut två priser till dessa hjältar och här är våra nomineringar:

Nominerade till årets ambassadör

Det finns många duktiga människor både utanför och i Jönköping, Huskvarna, Gränna, på Visingsö och andra delar av vår kommun som på olika sätt sprider bilden av vår plats nationellt och internationellt. Destination Jönköping vill premiera de som på olika sätt bidragit till att stärka vår plats attraktivitet och bygga vårt varumärke starkare i vår omvärld.

De nominerade är: 

Rudenstams Bär & Frukt
Med sina odlingar i Skärstadalen sedan 40-talet har företaget haft som mål att bli den naturliga handelsplatsen för alla som vill handla lokala produkter av högsta kvalitet. Genom ett uthålligt arbete, utan att tumma på kvalitén, har de inte bara skapat en härlig oas för besökare till Äppledalen utan även tagit sin livsdröm och Jönköpingsregionen hela vägen till ett av världens mest kända middagsbord – Nobelfesten!

Lisen Bratt Fredricson
En av Sveriges mest framgångsrika hoppryttare har med lång erfarenhet, brinnande intresse och med sitt engagemang för hästsporten återigen placerat Jönköping och Elmia på hästkartan. Tillsammans med bolaget Scandinavian Horse Show AB har hon skapat ett nytt hästevenemang i internationell klass. Med fullsatta läktare och lovord från deltagarna kan vi konstatera att Lisen Bratt Fredricson och Elmia Scandinavian Horse Show redan efter första året har varit en sann ambassadör för Jönköping som har en självklar plats inom ridsporten.

OPA
Med ett mål att röra om i grytan och skapa något helt unikt för staden som de alla älskar har OPA tagit Jönköpings nattliv till en helt ny nivå med internationell standard. Sedan flytten till Munksjömagasinen, där de tagit tillvara på byggnadernas charm och industriella känsla, har de med sin nattklubb även skapat liv och rörelse och lockat besökare till Jönköpings nya stadsdel. Med besökare från hela Sverige, Norden och världen har initiativtagarna Filip Jenven, Jonas Vogel och Ivan Martic bidragit till att sprida en ny bild av Jönköping.

Nominerade till årets event- och mötespris

Priset delas ut till en person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Dessa insatser stärker besöksnäringen roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar och organisationer. Priset delas ut av Destination Jönköping.

De nominerade är:

EM Mountainbike – Erik Abrahamsson
”Världsklass. Precis så är det. Ett Europamästerskap i världsklass!” Orden kommer ifrån Svenska Cykelförbundets tackbrev till arrangörerna av 2016-års EM i mountainbike i Huskvarna. Fyra klubbar med olika specialkompetens och ett par hundra funktionärer låg bakom succén. Tillsammans med projektledare Erik Abrahamsson har de genom hårt och passionerat arbete bidragit till att utveckla Jönköping till en cykeleventstad.

Ironman 70.3 – Christian Kirchberger
Att genomföra ett Ironman kräver kondition, styrka, uthållighet och en hel del envishet. Egenskaper som är lika viktiga för en arrangör. Efter att i nästan 10 år kämpat för att få ett Ironman till sin hemstad kunde tävlingsledaren Christian Kirchberger sommaren 2016 äntligen ta emot 1800 tappert kämpande deltagare vid målgången i Rådhusparken. Ironman 70.3 har fått mycket fina omdömen från tävlande världen över och satt Jönköping på Ironman kartan.

Swedish workshop – Lena Larsson
Lysande värdskap! När Smålands Turism stod som lokal värd för ett av svensk besöksnärings viktigaste affärsforum – Swedish workshop -öppnade de dörrarna till den utländska marknaden för de småländska företagen. Reseföretag och destinationer fick se, smaka och uppleva Småland och Jönköping under två dagar där Lena Larsson (VD) och Smålands Turism kunde stoltsera med ett mycket välplanerat och väl genomfört arrangemang, som lovordats av både dess deltagare och arrangerande Visit Sweden.

 

Läs mer om årets Jönköpingsgala och övriga priser och nomineringar.