Logo Logo

Bra läge att lära känna Jönköping

Jönköping ligger vackert beläget längs Vätterns södra strand. Här kan du njuta av stadspuls, strandliv och naturupplevelser. I Huskvarna finns en uppsjö av kulturskatter att upptäcka och i Gränna och Visingsö bjuds du på vackra vyer, kullersten, borgruiner och ekskogar. Och inte minst intressant historia. Var du än sätter foten, står du mitt i historieboken. Men vi tror framförallt på en spännande framtid.

Jönköpings kommun med snart 140 000 invånare är Sveriges nionde största arbetsmarknadsregion och är ett ledande transport- och logistikcentrum för Norden. För vi har ett fantastiskt läge. Inom 350km radie når 85% av Sveriges befolkning oss. Vi har ett brett och starkt näringsliv och Jönköping är en självklar mötesplats. Här hålls en mängd nationella och internationella mässor och kongresser. Dessutom har Jönköping University ett stort internationellt utbyte av studenter från över 80 nationer, vilket verkligen gör Jönköping till en stad i händelsernas centrum.

Men vi vill mer. Och det händer nu. Det riktigt bubblar av utveckling i Jönköpings kommun. Nya stadsdelar växer fram, energibolaget bygger ut vår digitala infrastruktur i rasande fart och tack vare att världens största digitala festival har bestämt att Jönköping är The City of Dreamhack attraheras nya digitala talanger att göra oss till sitt framtida basecamp. Tankesmedjan Intelligent Community Forum (ICF) kröner varje år världens smartaste stad utifrån kriterier som bland annat digital jämlikhet, hållbarhet, innovation, arbetsmarknad och bredbandstillgång. Totalt nominerades 21 städer i världen – och en av dessa var Jönköping.

Så. Vi tror det är ett bra läge för dig att kika närmare på Jönköping.

Besök oss under Business Arena
i Stockholm 20-21 september

 

Kontakt
Sven Rydell | Näringslivschef Jönköpings kommun
036-10 55 08
sven.rydell@jonkoping.se