Logo Logo

Eliten inom bågskytte till Huskvarna

Den 24 augusti inleds Bågskytte 3D SM i Huskvarna Bågskytteklubb på Öxnehaga. Det väntas komma ca 300 deltagare från hela landet.

Den 24-25 augusti kommer eliten inom bågskytte att göra upp om medaljerna i Huskvarna. Under tävlingen kommer det placeras ut 3D djur som deltagarna ska skjuta på. I samband med tävlingen firar dessutom Huskvarna Bågskytteklubb 70 år.

–Jag ser med glädje fram emot SM:et, det kommer bli ett fantastiskt arrangemang som jag hoppas många kommer och besöker, säger Sofie Ståhlkrantz, styrelseledamot för Huskvarna Bågskytteklubb.

Tävlingsformen är 3D skytte vilket innebär att man går en förutbestämd bana med 3D mål. Deltagarna skjuter från en påle vilken man får bedöma avståndet ifrån själv. Avstånden är mellan 5 och 45 meter beroende av vilken bågtyp som används. Publiken kommer på ett säkert avstånd kunna se på hur det går till att skjuta i 3D.

–Vi är positiva till att denna typ av tävling arrangeras i vår kommun med deltagare från hela Sverige, säger Caroline Törnblad, chef Möten & Event.

Tävlingen arrangeras av Huskvarna Bågskytteklubb och Svenska Bågskytteförbundet.

Läs mer om tävlingen här: http://www.huskvarnabk.se/3D-SM2019/inbjudanochanmalan/Inbjudan/

Logo Logo

Kontakt till

Eliten inom bågskytte till Huskvarna

Caroline Törnblad

Chef Möten & Event

caroline.tornblad@destinationjonkoping.se

070-508 44 09