Logo Logo

Extra allt på Jönköpingsfesten!

Trycket växer inför sommarens Jönköpingsfest när det står klart att ännu ett tungt namn, skivaktuella I’m From Barcelona, kommer att uppträda.

Det känns fantastiskt att få spela i Jönköping på månaden 10 år efter vår första spelning på Bongo Bar. Det ska vi fira med extra allt!

Lördagens avslutningskonsert på Hovrättstorget blir kulmen på en tre dagar lång fest som har alla förutsättningar att bli historisk med rockgiganten Tomas Ledin, de lokala storheterna Fredáoch den glödheta vinnaren i Eurovision Song Contest, Måns Zelmerlöw som smygstartar Jönköpingsfesten på Hovrättstorget den 6 augusti.

Tack vare ett extra anslag från Kultur- och Fritidsförvaltningen i Jönköping kommer Jönköpingsfesten att kunna presentera Im From Barcelona som avslutning på lördagskvällen. Villkoret för förvaltningens engagemang har varit att musikerna ska ha en lokal anknytning och att konserten ska vara gratis för besökarna.

—Det är fantastiskt roligt att Jönköpingsfesten nu kompletteras med kulturella inslag. Ett konkret och synligt bevis på hur kultur- och fritidsaktiviteter kompletterar varandra. Som större stad är det viktigt att kunna erbjuda kommuninvånarna en härlig folkfest för att öka den lokala stoltheten och identiteten, menar Kultur- och Fritidsdirektör Karin Semberg.

Jönköpingsfesten arrangeras för femte gången den 6 till 8 augusti  och inleds i år på Hovrättstorget redan på torsdagskvällen. Arrangemanget har varit mycket välbesökt under tidigare år, då stora delar av centrum omvandlas till en festplats med mängder av olika aktiviteter.

Jönköpingsfesten arrangeras av Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Jönköpings City, och vänder sig till kommuninvånare och besökare i alla åldrar.