Logo Logo

Fair Play Cup spelas i Jönköping 2017-2019

Fair Play Cup är en av Sveriges största och mest populäraste cuper och den lockar årligen över 8 500 innebandyspelare och föräldrar. Nu är det klart att cupen också kommer att avgöras i Jönköping 2017-2019.

– Vi är glada och stolta över att vara värdstad för Fair Play Cup under ytterligare tre år, säger Carl-Gustaf Tollén, Destination Jönköping.

Under de kommande tre åren kommer arrangörerna att satsa för att öka antalet deltagande lag ytterligare och få internationella lag till cupen. Och med ett tydligare samarbeta med näringslivet ska fler besökare lockas till Jönköping.

Den första cupen spelades 1998 i Vrigstad och Sävsjö och sedan dess har turneringen vuxit och nu finns klasser i åldrarna 11-16 år med över 4 500 deltagande ledare och spelare.

– Hög kvalitet och nöjda deltagare har gjort att turneringen växt till en av landets största, säger Stefan Franzén, vice ordförande Smålands Innebandyförbund.

Jönköping får fortsatt förtroende

Sedan 2014 har Fair Play Cup haft Jönköping som spelort och nu är det

klart att cupen kommer att fortsätta spelas i Jönköping 2017-2019 efter en överenskommelse mellan Smålands Innebandyförbund, Destination Jönköping AB, Jönköpings Kommun och Jönköpings IK.

– Det fanns konkurrens från andra städer som vill arrangera Fair Play Cup men valet föll till slut på Jönköping, säger Stefan Franzén, vice ordförande i Smålands Innebandyförbund.

Jönköping är en bra eventstad och det finns goda förutsättningar för cupen att växa ytterligare, bland annat med internationella lag.

– Fair Play Cup utvecklar evenemangsstaden Jönköping och ungdomsturneringar är ett prioriterat område. Den gemensamma målsättningen är att öka antalet deltagande lag, säger Carl-Gustaf Tollén, Destination Jönköping.

Positivt för föreningslivet och näringslivet i Jönköping

Cupen lockar även nästa 4 000 besökande föräldrar och släktingar till Jönköping och de ser besöket som ett trevligt tillfälle att träffas och ta del av Jönköpings utbud.

– Det är mycket positivt för arrangerande förening men också för näringslivet som gynnas av att ett stort antal besökare kommer till Jönköping, säger Carl-Gustaf Tollén, Destination Jönköping.

Jönköpings Innebandyklubb, JIK, är lokal huvudarrangör men tar hjälp av andra lokala föreningar i Jönköping.

– Vi har arrangerat Fair Play Cup sedan 2002 och det har gett oss en bra erfarenhet av arrangemanget och vi har även inlett samarbete med andra föreningar i stan så vi känner oss väl förberedda att ta emot alla ungdomar och besökare, säger Lars Birging, ordförande i Jönköpings IK.