Logo Logo

Handbollslandskamp i Jönköping

Nu står det klart att de svenska fansen får se nye förbundskapten Kristján Andrésson och svenska handbollslandslaget spela två landskamper mot Norge som förberedelse inför VM – i Jönköping den 6 januari och Kristianstad 7 januari. 

Förra året laddade de svenska herrarna inför EM med att möta Tjeckien två gånger på två dagar, först i Jönköping och sedan i Skåne. Inför VM i Frankrike (11–29 januari 2017) blir upplägget detsamma, förutom att det i stället blir EM-fyran Norge som står för motståndet.

Den 6 januari möts lagen i Kinnarps Arena i Jönköping och den 7 januari i Kristianstad Arena.

– Det känns jättebra att vi i våra två sista matcher inför VM får möta ett så starkt motstånd som Norge. Det kommer att ge oss en bra fingervisning var vi står och spelorterna borgar också för mycket folk på läktarna, säger nye förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Förra året var publiksiffran i Kinnarps Arena hela 7 200, den högsta siffran för en hemmalandskamp under 2016.

– Alla deltagare i Hallbybollen fick möjlighet att se landskampen på plats i Kinnarps arena, vilket var väldigt uppskattat av både dem och landslaget. Det var en härlig publikfest och alla förutsättningar finns för att det ska bli det igen. Även dagen i Kristianstad dagen efter räknar finns förutsättningarna för storpublik med tanke på det handbollsintresse som finns i regionen och att det finns så många spelare med IFK Kristianstad-koppling i både Sverige och Norge, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

– Hallbybollen är med sina drygt 350 lag en av landets största ungdomsturneringar i handboll. Tillsammans med Destination Jönköping arbetar vi för att utveckla turneringen ytterligare. Vi är därför stolta över att ännu en gång kunna ge framtidens elitspelare, och alla andra handbollsintresserade, en möjlighet att få se sina idoler i en spännande landskamp, säger Reidar Hallberg, representant för Hallbybollen.

Biljettsläpp till landskamperna mellan Sverige och Norge i Jönköping (6 januari) och Kristianstad (7 januari) sker den 4 november på Handboll.ebiljett.nu.

Logo Logo

Kontakt till

Handbollslandskamp i Jönköping

Camilla Fritz

Ansvarig konsertverksamhet

camilla.fritz@destinationjonkoping.se

070-792 10 46