Logo Logo

IRONMAN 70.3 JÖNKÖPING – en plats för hjältar

Ironman_kyss

Söndagen den 10 juli genomfördes Sveriges första Ironman 70.3 i Jönköping. IRONMAN 70.3 Jönköping innehöll en 1,9 km lång simbana i Munksjön, en utmanade 90,1 km lång cykelbana genom kuperat landskap innan avslutning med 21 km löpning genom staden.

Söndagens tävling lockade cirka 1800 triathleter från 40 olika nationer. Cirka 3/4 av de tävlande gjorde sin första Ironman i helgen. Redan på morgonen samlades tusentals åskådare runt Munksjön för att del av starten. Publiken bidrog till en riktig folkfest kring hela tävlingsbanan och hejade fram tävlingsdeltagarna ända till målet i Rådhusparken i Jönköping.

Ett stort lokalt engagemang och samarbete med lokala klubbar och föreningar i hela kommunen bidrog till en fantastik tävlingsdag. Över 1 000 funktionärer från bland annat Jönköping och Aneby kommun hjälpte till att arrangera helgens Ironman.

Tack till tävlande, Ironman samt alla som har jobbat med arrangemanget.Tack till alla jönköpingsbor runt om i hela kommunen som har haft tålamod när vi har fått stänga av vägar för att komma fram med våra tävlande, men som också har deltagit i den här folkfesten. Det har varit en fantastisk dag.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson