Logo Logo

IRONMAN till Jönköping 2016

IRONMAN har lämnat det glädjande beskedet att de kommer arrangera IRONMAN 70.3 i Jönköping. Det blir den fjärde tävlingen i Skandinavien efter Aarhus, Haugesund och Kronborg. Tävligen äger rum den 10 juli 2016.

Vi har under ett par års tid arbetat för att få IRONMAN till Jönköping och är otroligt stolta över att vi nu nått vårt mål. Vi ser fram emot att skapa ett fantastiskt triathlon som kompletterar IRONMAN Kalmar i Sverige, säger Christian Kirchberger, tävlingsledare.

Tävlingen i Jönköping innehåller en 1,9 km lång simbana i Munksjön, deltagarna kommer därefter cykla en 90 km lång ettvarvsbana genom kuperat landskap innan de avslutar med löpning genom staden. Målgången sker i Rådhusparken, centralt i Jönköping.

Jönköping arbetar strategiskt med att utvecklas till en av landets bästa evenemangsdestinationer

Carl Gustaf Tollén, eventansvarig Destination Jönköping

Jönköping arbetar strategiskt med att utvecklas till en av landets bästa evenemangsdestinationer, säger Carl-Gustaf Tollén, eventansvarig på Destination Jönköping AB. Att vara värd för ett stort evenemang med många internationella deltagare är viktigt för oss och vi är stolta över att IRONMAN väljer Jönköping.

IRONMAN MALLORCA 2015

Arrangörer

IRONMAN 70.3 arrangeras av IRONMAN i samarbete med Jönköpings kommun och IK Hakarpspojkarna.