Logo Logo

IRONMAN to Jönköping 2016

IRONMAN has given the good news that they will arrange IRONMAN 70.3 in Jönköping. It will be the fourth race in Scandinavia following Aarhus, Haugesund and Kronborg . The competition takes on 10 July in 2016.

Vi har under ett par års tid arbetat för att få IRONMAN till Jönköping och är otroligt stolta över att vi nu nått vårt mål. Vi ser fram emot att skapa ett fantastiskt triathlon som kompletterar IRONMAN Kalmar i Sverige, säger Christian Kirchberger, tävlingsledare.

Tävlingen i Jönköping innehåller en 1,9 km lång simbana i Munksjön, deltagarna kommer därefter cykla en 90 km lång ettvarvsbana genom kuperat landskap innan de avslutar med löpning genom staden. Målgången sker i Rådhusparken, centralt i Jönköping.

Jönköping working strategically to develop into one of the country’s best event destinations

Carl Gustaf Tollén, event manager Destination Jönköping

Jönköping arbetar strategiskt med att utvecklas till en av landets bästa evenemangsdestinationer, säger Carl-Gustaf Tollén, eventansvarig på Destination Jönköping AB. Att vara värd för ett stort evenemang med många internationella deltagare är viktigt för oss och vi är stolta över att IRONMAN väljer Jönköping.

IRONMAN Mallorca 2015

Arrangörer

IRONMAN 70.3 arrangeras av IRONMAN i samarbete med Jönköpings kommun och IK Hakarpspojkarna.