Logo Logo

Jönköping tar IRONMAN 70.3 till en ny nivå

Med bara 3 dagar kvar till den andra upplagan av IRONMAN 70.3 Jönköping bubblar stan av aktiviteter och förberedelser. Över 2 000 deltagare från 48 olika nationer och mer än 10 000 åskådare beräknas att fylla Jönköpings gator och torg. Destination Jönköping är liksom förra året värdpartner för evenemanget och i år tar man värdskapet till en ännu högre nivå.

Deltagare från IRONMAN tävlingar över hela världen har röstat fram Jönköping som vinnare i kategorin “Värdstad med bäst bekvämligheter” och en 4:e plats i kategorin “Lopp som du skulle rekommendera till en vän” i Ironmans årliga deltagarundersökning.

– Det är en ära för oss inom IRONMAN att med Destinationen Jönköping som värdpartner få skapa denna folkfest i Jönköping. Triathlon är idag Sveriges snabbast växande sport och vi är mycket glada över att Jönköping även har etablerat sig som en triathlonstad på världskartan säger, tävlingsledaren Mattias Markenstrand.

Nytt eventområde och ny löparbana

En nyhet för i år är den helt nya löparbanan som kommer att gå längs med Munksjön. En annan nyhet är ett helt nytt eventområde på Hovrättstorget där åskådarna kommer att få en härlig samlingsplats att heja på sina deltagare.

Efterlängtad tävling som berikar föreningslivet

Patrik Olderius, vd för Destinationen Jönköping, tror att framgången bakom förra årets IRONMAN 70.3-event bottnar i många faktorer.

– Sedan eventet gick av stapeln förra året är vi många som har längtat och planerat in denna helg i kalendern. Med de förutsättningar vi har här i Jönköping med mycket vatten, bra cykelförhållanden och en stad som är gjord för att göra event i så känns det både naturligt och ärofyllt att få ta emot IRONMAN 70.3 i år igen, säger Patrik.

 

Läs mer av pressmeddelandet på Mynewsdesk.