Logo Logo

Jönköpingsgalan 2019, de nominerade är…

De nominerade för Årets event- och mötespris

I år delar Destination Jönköping ut priset för Årets event- och mötespris på Jönköpingsgalan 2019. Priset tilldelas en person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Dessa insatser stärker besöksnäringen roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar och organisationer.

De nominerade till Årets event- och mötespris är: Hans Claesson, SOI, Göran Carander, SM Orientering och Per Selskog och Tony Hatefneja från Jkpg Marathon.

Hans Claesson, SOI

SOIs årskonferens är en viktig mötesplats och Sveriges största konferens för inköpare från den offentliga sektorn. 2018 års konferens hölls i Jönköping den 16-18 april med runt 900 deltagare. Med ett stort lokalt engagemang hos de upphandlande myndigheterna – däribland Jönköpings kommun, Jordbruksverket, Domstolsverket, Länsstyrelsen och Region Jönköpings län genomfördes mötet med ett strålande värdskap!

Göran Carander, SM Orientering

Ett väl planerat och genomfört event som genom ett samarbete över kommungränserna lyft fram olika typer av orientering, allt från långdistans genom terrängen vid Hook och ultradistans i Vireda till ett snabbt och publikvänligt sprintlopp genom Jönköpings stadskärna. Jönköpings OL-Allians med sina 12 medlemsföreningar har genom eventet verkligen satt Jönköping på orienteringskartan!

Per Selskog och Tony Hatefneja, Jkpg Marathon

När två personer med passion för löpning, och speciellt för maraton, bestämmer sig för att skapa ett lopp i Jönköping gör de det med stormsteg. På bara två år har Jönköping Marathon redan placerat sig som ett av de största loppen i sitt slag i landet och är sjätte störst i Norden. Med ett proffsigt arrangemang där deltagarna springer genom flera stadsdelar och löparstaden Jönköping verkligen får chans att visa upp sig och med Sveriges mäktigaste målgång som kronan på verket är Jönköping Marathon ett event att räkna med!

Deras insatser stärker besöksnäringen roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar och organisationer.

Läs mer om alla nomineringar på Jönköpingsgalan.se.

Se även artikeln Årets event & mötespris.