Logo Logo

Lång idrottsfest inleds i Jönköping

Jönköping står inför en idrottssommar av sällan skådat slag. Med start den 5 maj kommer tusentals tävlande och andra besökare att gästa kommunen i samband med flera internationella arrangemang.

EM i Mountainbike

Redan nästa vecka inleds idrottsfesten med EM i mountainbike 5-8 maj. På Huskvarnas höjder kommer uppåt 500 cyklister från ett trettiotal länder göra upp om medaljerna.

VM i muaythai

Ett av världens största kampsportsevent, världsmästerskapen i thaiboxning, arrangeras för första gången utanför Asien vilket innebär att fler än 700 tävlande från 64 länder väntas till Kinnarps Arena i Jönköping den 18-28 maj.

Ironman 70.3 Jönköping

Den 10 juli är det dags för IRONMAN 70.3 Jönköping, en triathlontävling på halvdistans med 1,9 kilometer simning, 9 mil cykling och 21,1 kilometer löpning i och omkring Jönköping. 2 000 deltagare från över 40 länder deltar i arrangemanget.

Em i barfotaåkning

EM i barfotaåkning 2-6 augusti, innebär att Rocksjön i Jönköping hamnar i internationellt strålkastarljus. Det är första gången detta EM arrangeras i Sverige. I cirka 60 km/h tävlar de barfotaåkande i tre grenar; Slalom, trick och hopp.

Läs hela pressmeddelandet här.