Logo Logo

Succé för curlingmästerskap i Jönköping

Curling World Cup, Team Edin

Igår avslutades den tredje deltävlingen i Curling World Cup i Jönköping. Här möttes världseliten i curling för att tävla om guldmedaljerna, prispengar och ära.

– Jag skulle verkligen vilja komma tillbaka hit. Den här arenan är verkligen i toppklass, den har allt och lite till. Jag skulle gladeligen ta hit ytterligare ett curling event, förhoppningsvis i en närliggande framtid, berättar Kate Caithness, president för World Curling Federation.

Efter sex månaders förberedelse drog Curling World Cup igång i Jönköping. Tävlingarna livesändes och togs emot av 100 miljoner åskådare världen över. Turneringen i Jönköping var den sista deltävlingen innan finalen i Beijing, Kina den 6-12 maj 2019.

– Hela eventet är riktigt häftigt. Kul att få ha en så här stor tävling i Sverige, säger Oskar Eriksson, deltagare i curlinglaget Team Edin.

– För Jönköpings del är detta jättepositivt, nu kommer Jönköping på världscurlingkartan, säger Leif Öhman, ismakare.

En nationalarena i curling

Curlingeventet i Jönköping blev en succé. Arenan i Jönköping är ingen annan lik och kan komma att bli en nationalarena. Förutom att se curling på världsnivå i en enastående arena kunde publik och invånare i Jönköping prova på att ”streetcurla” i city under den tiden som eventet pågick.

– Eventet i Jönköping blev fantastisk! Vi har fått så många lovord om vår arena och hela arrangemanget i sig. Vi siktar på att arrangera liknande curlingevent i framtiden med lika bra resultat, säger Ante Jankovic, Chef Möten & Event, Destination Jönköping.