Logo Logo

Vinnarna i fototävlingen #mittelskåp 2019

Rebecca Hektor

Nu uppdateras de centrala delarna av Jönköping och Huskvarna med vackert dekorerade elskåp, klädda med fotografier över populära platser i Jönköping med omnejd. Motiven har röstats fram i tävlingen #mittelskåp där tre vinnare nu kan presenteras. Årets omgång av tävlingen #mittelskåp avgjordes på tävlingssajten mittelskap.se. De tre mest gillade motiven på sidan vann sin bild monterad på ett elskåp i Jönköping eller Huskvarna. Bilderna skulle spegla en plats eller sak som ger dig energi och vara fotad i Jönköpingsregionen. Totalt var över 160 bilder med i tävlingen.

Linda Myrendal

– Jag känner mig hedrad över att vara en av vinnarna i årets tävling, berättar Linda Myrendal.
Lindas vinnarmotiv föreställer hennes hund Mr Darcy.
– Ja, han är döpt efter Mr Darcy i filmen Stolthet och fördom. Är det någon som ger mig energi är det Mr Darcy. Jag älskar hundar och då jag tillsammans med mina kollegor var ute på en promenad längst med Vätterstranden en morgon var fotoförhållandena perfekta. Jag var vid rätt plats vid rätt tillfälle. Soluppgången spred ett vackert ljus.
Och energi, det sprider den lilla schnauzern. Han har till och med sitt eget Instagramkonto @darcy_miniatureschnauzer.
– Det är många som gillar hundar och djur, det kan vara en av orsakerna till att min bild fick flest gilla-markeringar.

Linda arbetar som marknadsförare och har följt tävlingen sedan den startade 2017.
– Jag tycker den här tävlingen är ett bra sätt att skapa en trevlig stadskärna i både Jönköping och Huskvarna. Motiven ger tips på vackra platser i Jönköpingsområdet samtidigt som tävlingen uppmärksammar lokala talanger, avslutar Linda.
Lindas motiv kan du se på Östra Storgatan i Jönköping.

Josefine Nilsson

Josefine Nilsson

– Jag blev lite chockad och väldigt glatt överraskad när jag blev kontaktad och fick reda på att jag var en av vinnarna, berättar Josefine Nilsson.
Josefine arbetar som systemutvecklare och har förutom foto, konståkning och norrsken som intresse.
– Jag är intresserad av norrsken och följer en Facebook-grupp som inriktat sig på norrsken i Sverige. Där fick jag reda på att norrskenet kunde visa sig i Jönköping och begav mig ut för att fota.
Bilden är fotad i höstas, en sen oktoberkväll och är tagen från södra delen av Munksjön med staden i bakgrunden och norrskenet som spred sig över sjön.
– Det ovanliga fenomenet i kombination med att bildens färgsättning särskiljer sig från övriga tävlingsbidrag, det tror jag kan vara en orsak till att jag fått många röster, avslutar Josefine Nilsson.

Rebecca Hektor

Rebecca Hektor

När Rebecca får se sin bild monterad på elskåpet utbrister hon:
– Häftigt, det är en cool känsla att få se sin bild uttryckt i stort format, det känns fantastisk.
Rebecca går tredje året på Erik Dahlbergsgymnasiet och har foto som ett stort intresse.
– Jag vet att konkurrensen varit hård sedan tidigare år och som den tävlingsmänniska jag är gläds jag oerhört över att se min bild på ett elskåp. Det är kul att få visa upp sitt fotointresse, säger Rebecca Hektor.
Vinnarmotivet föreställer solnedgången över Vättern. Fotot togs innan sommaren nedanför sandbankarna. Tillsammans med en vän hade Rebecca klättrat ned till vattnet.
– Jag gillar att gå runt och fota på olika platser. Just när detta foto togs var det en utmaning att klättra upp för sandbankarna igen, skrattar Rebecca och fortsätter:
– Solnedgången som jag har fotat har en fin färgsättning och inger ett lugn, det kanske tilltalar fler än mig och jag är tacksam för alla som röstat på min bild.
Efter gymnasiet finns planer på att ta ett sabbatsår och eventuellt arbeta eller kanske testa på fotoskola i Kanada.
– Ja, vi får se vad jag hittar på, men det vore en dröm att få arbeta med foto i framtiden, avslutar Rebecca.

Logo Logo

Kontakt till

Vinnarna i fototävlingen #mittelskåp 2019

Maja Lind

Marknadskoordinator (Föräldraledig)

maja.lind@destinationjonkoping.se

072-212 48 55