Arrangera ett evenemang

I Jönköping har vi en passion för evenemang stora som små. Vill du arrangera ett evenemang i Jönköping, eller har du ett befintligt evenemang i behov av utveckling? Kontakta oss – vi är en av Sveriges ledande evenemangsstäder och hjälper er att skapa bästa möjliga förutsättningar för ert evenemang i Jönköping.

För att skapa ett framgångsrikt evenemang krävs god planering och samarbete med ett starkt lokalt nätverk och professionella partners. I Jönköping har vi bra kontakter med nationella och internationella idrottsförbund vilket är en förutsättning för att genomföra stora idrottsevenemang.

Vi har under en lång tid haft en god samverkan mellan stadens aktörer kring evenemang då vi som destinationsbolag arbetar tätt tillsammans med förenings- och näringslivet samt kommunens olika delar för att tillsammans stötta evenemang oavsett storlek. För oss på Destination Jönköping är hjärtat i evenemangen föreningars drivkraft och nyckelpersoners engagemang.

Fem anledningar att välja Jönköping

Naturen som arena
Med tre centrala sjöar och närheten till naturen är hela vår destination den perfekta arena, väl lämpad för evenemang som rodd, cykling, löpning m.fl. För de evenemang som passar bättre inomhus kan vi såklart erbjuda flera olika alternativ.

Våra kostnadsfria tjänster
Med många genomförda evenemang i bagaget vet vi att varje evenemang är unikt och har sina egna unika förutsättningar. Vi erbjuder därför lyhörd och behovsanpassad stöttning genom hela processen från planering till genomförandet av ert evenemang.

Boendekapacitet
Jönköping ligger på sjätte plats i Sverige gällande hotellkapacitet, detta tillsammans med variationen av boende och den nära kontakt vi har med kommunens aktörer inom boende till en positiv upplevelse för dig som arrangör.

Geografiskt läge
Jönköping är en knutpunkt som har goda kommunikationer med omvärlden. Vårt centrala geografiska läge i södra Sverige gör att vi är ett självklart nav för bland annat kultur, sport, möten och friluftsliv.

Nationellt och internationellt deltagande
Jönköping har många fantastiska arenor både inomhus och utomhus som passar sig för både nationella och internationella tävlingar. Här har tävlingar som World Cup Curling, IRONMAN 70.3 Jönköping, DreamHack, Hallbybollen, Heyou, Student- EM i rodd och Jönköping Horse Show arrangerats.


Ungdomsevenemang

Läs mer

Kultur

Läs mer

Cykel

Läs mer

Vatten

Läs mer

Inomhusevenemang

Läs mer

Evenemangseffekter

Läs mer

Referenser från tidigare arrangörer

"Utan stöttning och hjälp från Destination Jönköping hade vi inte dragit igång evenemanget. Bolaget bidrar med kompetens och kontakter som har möjliggjort skapandet av ett av Sveriges största lopp."
Tony Hatefnejad, en av grundarna av Jönköping Marathon

”Jönköping kommun har under flera år arbetat strategiskt med att profilera sig som en stark evenemangsarrangör då det gäller internationella idrottsevenemang. Jönköping är i mångt och mycket en förebild för hela Sverige i det fina arbetet som görs av destinationsbolag, kultur- och fritidsförvaltning i samverkan med den lokala idrotten och rättighetsägaren.”
Leif Johansson, Riksidrottsförbundet

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill arrangera ett evenemang i Jönköping!

Här hittar du vår evenemangshandbok - den fungerar som ett stöd för dig som vill arrangera ett större offentligt evenemang i Jönköpings kommun.

Kontakta oss

Caroline Törnblad Chef Möten & Evenemang
caroline.tornblad@destinationjonkoping.se
070-508 44 09
Helena Lindgren Projektledare Evenemang
helena.lindgren@destinationjonkoping.se
072-574 94 03
Daniel Tidstrand Projektledare Evenemang
daniel.tidstrand@destinationjonkoping.se
073-0393441