Jönköping – en självklar mötesplats

Vårt mål är att det alltid ska vara lätt att arrangera just ert möte i Jönköping. Vi på Destination Jönköping stöttar därför dig som arrangör helt kostnadsfritt genom hela processen. Med vår expertis om Jönköping och tillgivenhet för staden, hjälper vi er att skräddarsy ett upplägg anpassat för ert kommande möte. Välkommen att kontakta oss!

Året runt väljer organisationer och förbund Jönköping som mötesplats. Vårt geografiska läge gör det lätt för många att ta sig till Jönköping. Jönköpings fantastiska natur, flexibla och högklassiga mötesanläggningar i olika storlekar och ett mycket variationsrikt utbud av boende och kringaktiviteter gör att det finns något för alla smaker.

Tre skäl till varför du ska välja Jönköping:
Tack vare kunskapsbaserade verksamheter och engagerade nyckelpersoner, en god samverkan och ett fördelaktigt geografiskt läge har vi i Jönköping mycket goda förutsättningar för ditt organisations-, förenings- eller förbundsmöte.
Samverkan och ett personligt engagemang
Jönköping är en stor stad med stark tillväxt men som ändå behållit sin småstadskänsla med ett personligt bemötande. Samverkan är en framgångsfaktor till att vi har välkomnat stora möten genom åren. Vi har haft god samverkan mellan alla aktörer och samarbetspartners inom staden. Tack vare ett utpräglat och bra samarbete i staden mellan oss som destinationsbolag, hotell, mötesanläggningar, restauranger osv blir arbetet för er som arrangör att förlägga ert möte här mycket smidigt.
Många års erfarenhet
Jönköping har sedan lång tid tillbaka en stark position i Sverige som en ledande mötesstad. Tack vare vår långa historia med att stå värd för både små och stora möten, mässor och kongresser, finns det samlat mycket god erfarenhet och kunskap på mötesanläggningarna och bland alla samarbetspartners. Vi vet att det finns många önskemål och kravlistan är ofta lång när man ska värdera olika aktuella mötesstäder mot varandra. Vi är därför extra stolta och glada att kunna skryta om den långa erfarenheten vår stad innehar och det är därför ett av de tyngsta argumenten till att välja Jönköping för ert nästa möte, då erfarenhet kan betyda skillnaden mellan att bra eller dåligt möte.
Vårt geografiska läge
Ca 85 % av Sveriges befolkning når Jönköping inom 3,5 timmar med buss, bil, flyg och tåg. Väl på plats i Jönköping finns det mycket goda och flexibla kommunikationer inom staden. Med naturen och Vättern i stadens kärna så väljer många att både cykla och ta sig runt till fots då det mesta finns inom promenadavstånd och man på så sätt får uppleva så mycket som möjligt av staden i samband med sitt möte.

Recensioner från tidigare mötesvärdar i Jönköping

”Vi vet att Jönköping har en god kapacitet att vara värd för möten, och det var därför ett enkelt beslut att ordna Riksidrottsmötet här.”
Stefan Bergh, Generalsekreterare för Svenska riksidrottsförbundet

”Samarbetet här har varit enastående. Korrekt, personligt, trevligt och det finns inget som inte kan lösas”
Röntgenveckan 2019

”Vi vill tacka Jönköping och Elmia som en spektakulär värd för Röntgenveckan 2019, det har varit ett nöje att arbeta med en sådan fantastisk och flexibel personal."
Jenny Enocsson, Projektledare på Meetx

Nätverk

Jönköping Convention Bureau ingår i två mötesnätverk:
ICCA, International Congress and Convention Association
Nätverket för Convention Bureaus i Sverige


Digitala möten

Läs mer

Hybrida möten

Läs mer

Fysiska möten

Läs mer

Det hållbara mötet

Läs mer

Kontakta oss

Caroline Törnblad Chef Möten & Evenemang
caroline.tornblad@destinationjonkoping.se
070-508 44 09
Malin Asking Projektedare Möten
malin.asking@destinationjonkoping.se
070-226 04 45