Här finns alla digitala förutsättningar

Under året har vi fått lära oss mycket om den digitala världen och alla möjligheter som finns för mötesarrangörer! Vi är glada att Jönköping har flera permanenta studior för att erbjuda professionella produktioner av livesändningar i både liten och stor skala. Detta har mötesanläggningarna ställt om på ett bra sätt och många digitala möten har genomförts de senaste månaderna. Även hybridmöten har vi i Jönköping alla förutsättningar för att arrangera efter kundernas önskemål. (Med hybridmöte menas att några deltar fysiskt i anpassade möteslokaler och några deltar digitalt men kan ändå vara interaktiva.)

Vad finns det för hållbara alternativ?

  • Live-Streaming: spela in evenemanget direkt och låt deltagare uppleva evenemanget i realtid.
  • Spela in evenemanget digitalt i förväg och sänd i efterhand digitalt med deltagare.
  • Hybridevenemang - både digitalt och fysiskt. Ett visst antal deltagare kan vara med på plats och resterande får delta via streaming eller länk.
  • Stärk upplevelsen genom att först genomföra en digital träff. Deltagare kan först uppleva vissa delar digitalt för att få fram väsentliga budskap, för att sedan träffas fysiskt på plats i mindre grupper där fokus kan ligga på att resonera och diskutera kärnfrågor.

Goda exempel från Jönköping

Elmiadalen: Elmia har en professionellt uppbyggd studio för att kunna erbjuda alla typer av digitala möten och evenemang. Den största produktionen var den 29-30 juni då den digitala mötesplatsen Elmiadalen skapades. Produktionen var ett samarbete mellan flera viktiga aktörer i samhället och där syftet var att göra en portal för erfarenhetsutbyte och ta till vara på den innovationskraft som finns i vårt land. Under Elmiadalen samlades det in totalt 515 941 kr till Världens Barn. Initiativet tog från Elmia när det visade sig att det uppskattade Almedalen på Gotland inte skulle kunna genomföras detta år till följd av Coronapandemin. Här kan du läsa mer om Elmiadalen och se filmklipp från produktionen.

Vätternrundan: När pandemin satte stopp för Sveriges största cykelevenemang valde Vätternrundan att sända sitt digitala evenemang från Studio Elmia. Vätternrundans maratonlånga direktsändning sändes under den klassiska cykelhelgen i juni och varvades med inslag från runt om i Sverige och världen. Dessutom fanns fem cyklister på plats i studion och hundratals runt om i världen som genomförde en digital Vätternrunda via plattformen Zwift. Cyklisterna på scen filmades då de var en del av programmet ”Min klassiker” med Stephan Wilson. Dessa fem cyklister cyklade sina 31 mil på träningscyklar på Elmias scen. Programmet som filmades är avsnitt sex på säsongen och går att se på här.
– Studio Elmia utgör en perfekt plattform som Vätterrundanstudio och för livestreaming av loppet. Elmia har flexibla lokaler, modern teknisk utrustning samt kompetenta och erfarna medarbetare, vilket gör att vi känner oss trygga i att arrangera vår första digitala Vätternrunda från Elmia, säger Oskar Sundblad, Försäljnings och Marknadschef, Vätternrundan. Vätternrundans livesändning finns att se i efterhand här.

Tveka inte att kontakta oss på Destination Jönköping om ni har några speciella önskemål gällande ert nästa säkra möte eller evenemang i staden så berättar vi gärna mer!


Arrangera ett evenemang

Arrangera ett möte

Coronakit till besöksnäringen

Trygga evenemang

Trygga möten

JKPG - Med omtanke för varandra
Kampanjen med syftet att trygga besöket i vår stad.

Kontakta oss

Caroline Törnblad Chef Möten & Evenemang
caroline.tornblad@destinationjonkoping.se
070-508 44 09
Helena Lindgren Projektledare Evenemang
helena.lindgren@destinationjonkoping.se
072-574 94 03
Daniel Tidstrand Projektledare Evenemang
daniel.tidstrand@destinationjonkoping.se
073-0393441
Malin Asking Projektedare Möten (Föräldraledig)
malin.asking@destinationjonkoping.se
070-226 04 45