Kultur

Kulturen synliggörs i Jönköping på flera olika sätt genom mängder av konserter, unika evenemang som Grenna Bluegrass och inte minst världens största årliga digitala festival DreamHack.

Jönköping innehar många scener anpassade för många olika typer av kulturevenemang där Kulturhuset Spira och Elmia är två av stadens guldkorn där man kan göra flera anpassningar utifrån önskemål.

Världens största digitala festival - DreamHack

Ett av de största och viktigaste evenemangen i Jönköping är den årliga digitala festivalen DreamHack. Vad som en gång startade i en skolmatsal med ca 30 spelare har med tiden utvecklades till en global festival känd över hela världen. För varje event i Jönköping samlas runt 50 000 besökare och en mångmiljonpublik online. DreamHack är ett evenemang där tävlingar, festival och gemenskap genomsyrar de fullspäckade dagarna på Elmia.


Musikfestivalen i Gränna - Grenna Bluegrass Festival

Under en augustihelg intas Gränna av bluegrass och countrymusik med deltagare från hela världen. Grenna Bluegrass är Sveriges äldsta musikfestival med över 40 år på nacken. Det är ett evenemang som fått sitt fäste i Gränna och som har haft stor betydelse för staden.


Vatten

Inomhusevenemang

Ungdomsevenemang

JKPG - Med omtanke för varandra
Kampanjen med syftet att trygga besöket i vår stad.