2020-05-27
Event

En annorlunda sommar

Svemester. Hemester. Staycation. Vi förbereder oss för en sommar som antagligen kommer se annorlunda ut, men där vi kanske kommer se en helt ny målgrupp av besökare runt om i vår kommun. Trenden att semestra hemma och uppleva sin egen destination och sitt närområde gör att vi känner en positiv vind hos våra besöksmål att bli ännu duktigare på det gemensamma värdskapet.

Under den senaste tiden har det kommit nya direktiv kring vårt resande. Dels reseavrådan från Utrikesdepartementets som handlar om icke nödvändiga resor till alla länder som gäller till och med den 15 juli 2020, dels inreseförbudet som innebär att utländska medborgare från andra länder än EU-länder, Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein och Schweiz inte får resa in i Sverige vilket gäller till och med den 15 juni 2020. Angående resor inom landet gäller i nuläget rekommendationen att inte resa längre än vad som motsvarar 1-2 timmars bilresa. Därmed har vi nog alla ställt in oss på en sommar där man får semestra nära sin egen hemort. Det är otroligt tråkigt om vi inte kommer få välkomna långväga gäster till Jönköping, men det känns ändå trösterikt att veta att vi som plats har så mycket fina upplevelser att erbjuda alla som bor i vårt närområde! Många besöksmål och anläggningar ställer om sina erbjudande för att passa en ny målgrupp, nya paket, kreativa idéer och samarbeten föds och trots att många har det otroligt tufft märks det att Jönköping är en riktig entreprenör, en egenskap som har gjort att vi alltid har hittat ett sätt att lösa problem.

Vi är en stark sommardestination med mycket upplevelser för den nyfikne upptäckaren och aktiva naturälskaren, och nu lägger vi extra resurser på att lyfta dem än mer. Det kan handla om allt från unika matupplevelser och golfpaket, till vandringsleder och cykeläventyr. Vårens och sommarens framflyttade evenemang går självklart inte att ersätta, men många av de aktiviteter som är kopplat till t.ex. en tävling går att som privat besökare utföra ändå, som att cykla, springa, simma etc. Här kan du läsa mer om kommande evenemang, och här hittar du information om sådant som blivit framflyttat!


Äntligen kultur igen!

Fortfarande stort intresse för outdoor

Boule-SM 2022

Fartfylld helg i kommunen

#WeMakeEvents

Succé för skattjakt på Visingsö

Positivt besked för kulturbranschen

Nya rutiner när restriktionerna lättar

Emelie, Fredrik och Maria vinnare av #mittelskåp 2020

Möt de tre vinnarna i tävlingen #mittelskåp

Gränna är redo för sommarens besökare

Nytt sommaräventyr på Visingsö

Har vi råd att inte genomföra evenemang?

Jönköping på andra plats i Sverige i antalet gästnätter

Sommarens värdskap

Årets nytillskott av InfoPoints

Interaktiv paneldiskussion för att stärka Jönköping som mötes- och evenemangsstad

Utmaningar 2020

Samarbete ska leda till fler kongresser i Jönköping

De är nominerade till årets event- och mötespris i Jönköpingsgalan 2020

En annorlunda sommar

Jönköping är bäst i Sverige på friluftsliv

Stötta dina lokala hjältar

En stark sommardestination

Fantastisk utveckling för besöksnäringen