2020-06-17

Sommarens värdskap

Nu är sommaren här och vi är laddade att ta emot och inspirera både hemestrande jönköpingsbor och mer långväga gäster. Aldrig har väl ett välkomnande värdskap varit så viktigt som i år när corona-pandemin styr villkoren för hur vi reser och träffas. Även om alla nu vet att man ska tvätta händerna ofta, hålla avståndet och undvika folksamlingar, kan det sista vara svårt på populära ställen. Vi har tänkt på detta och gör därför allt vi kan för att hjälpa till att sprida ut besökarna, både i rum och tid. Som tur är har vi många smultronställen att tipsa om. 

Från och med midsommardagen finns våra turistinspiratörer dagligen på plats runt om i kommunen. Vi hittas bland annat på torget i Gränna på förmiddagarna och nere i hamnområdet, på färjan över till Visingsö samt på Visingsö. Vi rör oss även genom stan i Jönköping och på andra platser där besökarna kan tänkas behöva vår hjälp. Vi känns igen på våra vita t-shirts med det gröna turist-I:et på och texten ASK ME! på ryggen.

Vi nås såklart också på telefon, mail och chatt. För att nå ut med värdskapet till så många som möjligt samarbetar vi sedan ett par år tillbaka med turistföretagen på strategiska platser och har i år utbildat och auktoriserat 21 st företag och bemannade besöksmål till Infopoints, från Visingsö i norr till Taberg i söder. 

Välkommen att kontakt oss och våra Infopoints!

 


Emelie, Fredrik och Maria vinnare av #mittelskåp 2020

Möt de tre vinnarna i tävlingen #mittelskåp

Gränna är redo för sommarens besökare

Nytt sommaräventyr på Visingsö

Har vi råd att inte genomföra evenemang?

Jönköping på andra plats i Sverige i antalet gästnätter

Sommarens värdskap

Årets nytillskott av InfoPoints

Interaktiv paneldiskussion för att stärka Jönköping som mötes- och evenemangsstad

Utmaningar 2020

Samarbete ska leda till fler kongresser i Jönköping

De är nominerade till årets event- och mötespris i Jönköpingsgalan 2020

En annorlunda sommar

Jönköping är bäst i Sverige på friluftsliv

Stötta dina lokala hjältar

En stark sommardestination

Fantastisk utveckling för besöksnäringen