Arrangera nästa föreställning hos oss

I Destination Jönköpings uppdrag ingår uthyrning av lokalerna Jönköpings Konserthus och Jönköpings Teater. Tillsammans med externa aktörer eller i egen regi planerar vi verksamheten på dessa två scener.

Jönköpings Teater

Sedan 1904 har Jönköpings teater bjudit sina besökare på fantastiska föreställningar. Teatern har bevarats väl och lokalen är precis lika charmig och unik som man kan önska från en 100 år gammal teater. Med högt i tak och 353 säten i sammet som sträcker ut sig över parkett och två balkonger går ingen miste om den förtrollade atmosfären. Scenen är så nära att man nästan är en del av den om man sträcker sig fram. Scentekniken har följt sin tid väl och är redo för såväl nationella som internationella gäster och artister. Något annat som följt sin tid är självfallet utbudet, från Teaterns allra första föreställning "Bröllopet på Ulvåsa" till dagens härliga blandning av pop, humor, opera, jazz och mycket mer.

Vi erbjuder uthyrning av dessa två lokaler. Kontakta oss för mer information angående kostnader, tekniska frågor, med mera.

Miljödiplomering
Under 2020 blev Jönköpings Teater Miljödiplomerat via Svensk Miljöbas. Det är något som vi jobbat hårt för och är mycket stolta över. Att vara miljödiplomerade innebär för oss b.la. att allt avfall sorteras, att bara miljömärkta produkter används vid rengöring av teatern. Vi säkerställer också att våra samarbetsparter vid städ och restaurang är miljödiplomerade.

Läs mer här jonkopingsteater.se

Ladda ner PDF om teknisk specifikation här

Jönköpings Konserthus

Till Jönköpings Konserthus kommer nationella och internationella artister, vi bjuder på allt från musik till stand-up och teatrar. Konserthuset har funnits sedan 1990 och är en favorit hos både artister och besökare. Från början var det hem för Jönköpings symfonietta men i dag blandas rock, disco, visor och mycket mer.

Majoriteten av evenemangen sker i Hammarskjöldsalen som kan ta emot strax över tusen personer. En stor fördel med lokalen är att trots dess storlek finns det inga pelare bland stolarna, detta gör att publiken inte riskerar att få skymd sikt. Salen är även utrustad med hörslingor. Rydbergssalen, husets andra konsertsal, är i sin tur något mindre och ger plats till strax under trehundra personer.

Konserthuset inryms i Elmia AB:s lokaler och är en del av Rosenlundsområdet med RC Hotell, Scandic Elmia, Husqvarna Garden och Rosenlundsbadet som närmsta grannar. Men den kanske största grannen av dem alla är såklart Vättern. Här finns närhet till vatten, Elmiafälten precis i ryggen och Rosenlundsbankarna en kort promenad därifrån som erbjuder en svårslagen omgivning.

Läs mer här jonkopingskonserthus.se

Ladda ner PDF om teknisk specifikation här

Vi hjälper dig

Funderar du på att arrangera en föreställning eller vill du kanske hyra en av våra anläggningar? Hör av dig så pratar vi vidare!

Camilla Fritz

Chef Konsertverksamhet

070-792 10 46