Arrangera ditt evenemang i Jönköping

Jönköping är en av Sveriges ledande evenemangsstäder, här finns alla möjligheter för att arrangera ett evenemang i världsklass över hela året.

Med ett centralt läge i södra Sverige, flertalet arenor som Elmia, Spira, Husqvarna Garden och tillgången till de naturliga miljöerna som finns i staden är detta en plats som har kapacitet till att arrangera det mesta. Från världens största digitala festival DreamHack och höstens årliga hästfest Jönköping Horse Show till internationella roddtävlingar i centrala Munksjön och mästerskap i mountainbike.

Vi stöttar ditt evenemang

Destination Jönköping uppmuntrar, gillar och lyfter gärna större nationella och internationella evenemang med många deltagare som bidrar till att människor kommer hit och upptäcker Jönköping.

Tony Hatefnejad, en av grundarna av Jönköping Marathon:

"Utan stöttning och hjälp från Destination Jönköping hade vi inte dragit igång evenemanget. Bolaget bidrar med kompetens och kontakter som har möjliggjort skapandet av ett av Sveriges största lopp."

Leif Johansson, Riksidrottsförbundet:

”Jönköping kommun har under flera år arbetat strategiskt med att profilera sig som en stark evenemangsarrangör då det gäller internationella idrottsevenemang. Jönköping är i mångt och mycket en förebild för hela Sverige i det fina arbetet som görs av destinationsbolag, kultur- och fritidsförvaltning i samverkan med den lokala idrotten och rättighetsägaren.”

Varför Jönköping

Utöver ett starkt lokalt nätverk och professionella partners har vi fem specifika anledningar till varför du bör välja Jönköping nästa gång du ska arrangera ett evenemang.

Läs mer

Evenemangshandbok

Ett stöd för dig som vill arrangera ett större offentligt evenemang i Jönköpings kommun. Här hittar du den digitala versionen av handboken samt en utskriftsanpassad pdf.

Läs mer

Evenemangseffekter

Evenemang skapar långvariga effekter även efter genomförandet. Läs om hur ditt evenemang skapar stort nytta.

Läs mer

Vi hjälper dig

Funderar du på att arrangera ett evenemang eller bara vill veta vilken hjälp du kan få om det blir aktuellt? Tveka inte att höra av dig.

Daniel, Caroline & Helena

Evenemang

070-508 44 09