Fem skäl att välja Jönköping

Vårt geografiska läge

Pratar man om Jönköpings fördelar är det omöjligt att inte nämna vår geografiska fördel. Jönköping är en knutpunkt på flera olika vis, främst som geografisk mittpunkt för södra Sverige.

Jönköping har även förutsättningar för att vara en internationell mötesplats tack vare goda kommunikationsalternativ.

Arenor för stora evenemang

Jönköping har många fantastiska arenor både inomhus och utomhus som passar sig för både nationella och internationella tävlingar. Här har bland annat tävlingar som VM i handboll, IRONMAN 70.3 Jönköping, DreamHack, Hallbybollen, Grenna Bluegrass, Student EM i rodd och Jönköping Horse Show arrangerats.

Vi är stolta över att använda Naturen som arena. I centrala Jönköping har vi så många som tre sjöar, och fler därtill runt om i kommunen. Vi har leder för såväl vandring som cykling, leder som utmanar och inspirerar, i uppförsbacke, i skog, i öppna landskap och genom stadskärnans puls. Detta och många andra goda förutsättningar gör att vi med fördel kan arrangera evenemang så som cykling, löpning, orientering, segling, kanot, triathlon och rodd.

Erfarna föreningar

I Jönköping finns ett rikt föreningsliv med över 400 aktiva föreningar i kommunen. Många av kommunens föreningar är vana att arrangera och vara funktionärer vid både inomhus - och utomhusevenemang. Föreningarna är grundstenen i ett evenemang. Utan våra föreningar - inga evenemang. JKPG ♥ föreningar.

Hög boendekapacitet

När det kommer till boende för er och era evenemangsdeltagare kan Jönköping erbjuda både kvantitet, kvalitet och variation.

Jönköping ligger på sjätte plats i Sverige när det kommer till hotellkapacitet. Vi har många cityhotell men även alternativ runt om i kommunen, logistiskt placerade till E4an och till våra många utomhus- och inomhusarenor.

Utöver hotell har vi olika campingalternativ, vandrahem och stugor. Vår nära samverkan med hotellnäringen gör att vi kan vara en hjälpsam mellanhand mellan er och kommunens olika hotell - och boendeaktörer.

I Jönköpings kommun finner du ca 2500 hotellrum och totalt mer än 5000 bäddar.

Våra tjänster

Vi arbetar med nationella, internationella och "once in a lifetime"-evenemang. Vi garanterar personlig och lyhörd service och erbjuder kostnadsfritt en hjälpande hand genom planerandet och genomförandet av ditt evenemang. Vi vet av tidigare erfarenhet att behoven kan se olika ut beroende på vad för evenemang som arrangeras och dina förutsättningar som arrangör. Vi möter alltid upp efter just era behov och anpassar vår hjälp därefter.

Vi erbjuder:

• Rådgivning för dig som evenemangsarrangör
• Information och inspiration om Jönköping som evenemangsstad
• Initialt projektledningsstöd för arrangörer och lokal organisationskommitté
• Säkerställande av ledig kapacitet för logi och lokaler
• Marknadsföring
• Bid, ansökan för evenemang
• Siteinspection, studiebesök och visningsresor
• Relevanta och effektiva nätverk inom kommun, föreningsliv och näringsliv
• Möjlighet till ekonomiskt evenemangsstöd (efter bedömning av Destination Jönköping)

Vi hjälper dig

Funderar du på att arrangera ett evenemang eller bara vill veta vilken hjälp du kan få om det blir aktuellt? Tveka inte att höra av dig.

Daniel, Caroline & Helena

Evenemang

070-508 44 09