Tips till dig som arrangör

Tänk på att vidta åtgärder för att undvika att smitta kan spridas och kommunicera vilka åtgärder ni gjort ut mot besökarna samt de riktlinjer som alla besökare förväntas förhålla sig till.

Svenska möten tipsar om vad du som arrangör bör tänka på när du coronaanpassar ditt möte, alltifrån mötesanläggning till transport.

  • Anläggningen: Möblera möteslokaler och matsalar glesare, välj bort bufféerna, säkertställ städrutiner och anpassa tekniken för att deltagare ska kunna delta digitalt på distans.
  • Möteslokalen: Fundera över om mötet kan delas upp i flera mindre lokaler, eller kanske till och med under flera dagar, för att sprida ut deltagarna? Kan vissa delar av mötet planeras utomhus?
  • Tekniken: Kontrollera att det finns teknik för livestreaming på anläggningen.
  • Övernattning: Boka enkelrum för alla deltagare som en extra trygghet.
  • Aktiviteter: Se till att planera in en coronasäker aktivitet där deltagarna kan hålla avstånd, samtidigt som ni bygger lagandan och samarbetet.
  • Transport: Eventuellt arrangera egen transport så att deltagarna inte behöver åka kommunalt?
  • Eget ansvar: Påminn deltagarna om sitt eget ansvar att tvätta händerna, hålla avståndet och stanna hemma om de är sjuka.

Här finns deras kompletta checklista för coronaanpassade möten: https://www.svenskamoten.se/nyheter/checklista-sa-planerar-du-ett-coronaanpassat-mote-i-host/

I september arrangerades Visitadagen med 400 deltagare. Läs om hur de planerade och genomförde detta möte på länken: https://www.svenskamoten.se/nyheter/sa-vagade-vi-samla-400-deltagare-i-coronatider/

Ska du arrangera ett evenemang? Håll dig uppdaterad kring vilka regler och bestämmelser som gäller för närvarande. Läs på om detta och inspireras från andra arrangörer på följande sida: https://eventinskane.com/sv/evenemangshjalp-covid19/halsosakra-ditt-evenemang


Arrangera ett evenemang

Arrangera ett möte

Coronakit till besöksnäringen

Trygga möten

Trygga evenemang

Kontakta oss

Caroline Törnblad Chef Möten & Evenemang
caroline.tornblad@destinationjonkoping.se
070-508 44 09
Daniel Tidstrand Projektledare Evenemang
daniel.tidstrand@destinationjonkoping.se
073-0393441
Helena Lindgren Projektledare Evenemang
helena.lindgren@destinationjonkoping.se
072-574 94 03
Malin Asking Projektedare Möten (Föräldraledig)
malin.asking@destinationjonkoping.se
070-226 04 45