Vår största tillgång är våra medarbetare och här strävar vi alla efter att vara en nyskapande, kreativ och professionell organisation som arbetar aktivt och målfokuserat med tydlig värdegrund. Att jobba på Destination Jönköping är socialt och fartfyllt – vi har ett spännande och brett uppdrag och det händer alltid något här.

Lediga tjänsterUtvecklingsinriktad VD till Destination Jönköping


Om tjänsten

Destination Jönköpings mål är att utveckla Jönköpings kommun som ett självklart besöksmål samt en evenemangs- och mötesplats. Bolaget har, precis som hela besöksnäringen, under senaste året påverkats av pandemin, men har idag en mycket hög aktivitetsnivå där inflödet av idéer och arrangemang är högt. Kreativitet, nytänkande och förädling av allt bra vi har gjort och gör i dag är fortsatt viktigt, precis som att prioritera och fokusera vår inriktning för att på bästa sätt uppfylla våra mål.

Som vd är du underställd bolagets styrelse och har det yttersta ansvaret för att bolagets sköts och utvecklas enligt ägardirektiv, riktlinjer och instruktioner. Du leder en organisation som har höga förväntningar på fortsatt utveckling och proaktivitet inom bolagets verksamhetsområde.

Uppdraget kräver omfattande kontakter och samverkan med andra aktörer, både externt och internt inom kommunkoncernen.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant utbildning på akademisk nivå, men med rätt erfarenhet för övrigt är det inte ett skallkrav. Du ska ha dokumenterat goda vitsord i ditt arbete som ledare. Du ska som chef ha erfarenhet av att leda och utveckla en affärsmässig organisation under eget ansvar där du har varit chef över chefer. Du har erfarenhet av besöksnäring eller närliggande branscher och du är van att arbeta med internationella kontakter. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande men inte ett krav. Du bör ha stort intresse för digital utveckling.

Du ska behärska svenska och engelska flytande. Kunskap om andra språk är meriterande.

Din erfarenhet och kompetens är viktig, precis som ditt ledarskap och dina personliga egenskaper. Som chef är din förmåga till kommunikativt och föredömligt ledarskap viktigt, där du leder med både tillit, tydlighet, omtanke och struktur. Du har starka drivkrafter att åstadkomma resultat och du är kreativ och utvecklingsinriktad samtidigt som du har lätt för att prioritera och fokusera. Förmågan att skapa goda relationer både internt och externt kommer att vara avgörande för din framgång och givetvis måste du också ha en god strategisk och analytisk förmåga.

Lockas du av att leda en verksamhet som har till uppgift att sätta den expansiva platsen Jönköpings kommun på kartan både nationellt och internationellt, vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Välkommen!

MER INFORMATION
För mer information ring Conny Besterman (conny.besterman@asb-executive.se), 0706-181162. Ansök senast den 2022-01-23.

Sök tjänsten nu


Säsongspersonal

Inför varje sommarsäsong söker vår turismverksamhet säsongspersonal. Dessa tjänster utannonseras i februari varje år. Sök här

Praktikplatser

Vi tycker om att utvecklas och utveckla, lära oss och lära ut så vi tar gärna emot praktikanter i mån av plats. Mejla ansvarig för respektive avdelning med din förfrågan.


Kontakta oss

Camilla Fritz Chef Konsertverksamhet
camilla.fritz@destinationjonkoping.se
070-792 10 46
Caroline Törnblad Chef Möten & Evenemang
caroline.tornblad@destinationjonkoping.se
070-508 44 09
Charlotte Guldstrand Ekonomichef, tf VD
charlotte.guldstrand@destinationjonkoping.se
072-238 61 70