Vår största tillgång är våra medarbetare och här strävar vi alla efter att vara en nyskapande, kreativ och professionell organisation som arbetar aktivt och målfokuserat med tydlig värdegrund. Att jobba på Destination Jönköping är socialt och fartfyllt – vi har ett spännande och brett uppdrag och det händer alltid något här.

Lediga tjänster


Digital strateg

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Om jobbet
Destination Jönköping AB är Jönköpings kommuns destinationsbolag med ansvar för besöksnäringsfrågor. Vårt uppdrag är att öka den geografiska platsen Jönköpings kommuns attraktionskraft och generera tillväxt genom att få fler tillfälliga besökare att upptäcka Jönköping. Vi marknadsför och medverkar i utvecklingen av Jönköpings kommun som en hållbar turist-, evenemangs-, och mötesplats. Bolaget ansvarar även för Jönköpings Teater och Jönköpings konserthus.

Destination Jönköping AB är ett helägt kommunalt bolag och har 22 anställda.

Marknadsavdelningen
Marknadsavdelningen arbetar både operativt och strategiskt för att marknadsföra Jönköping och utveckla och vårda platsens och Destination Jönköpings varumärken. Vi kommunicerar med våra besökare före, under och efter en upplevelse och inspirerar dem att upptäcka mer av platsen och att vara medskapare av varumärket Jönköping.

Fyra medarbetare på marknadsavdelningen arbetar med allt ifrån grafisk produktion, copy och pressfrågor till strategisk varumärkesutveckling. Med dig blir vi fem medarbetare på Marknadsavdelningen.

Ditt uppdrag
Du kommer ha helhetsansvar för bolagets webbplatser och digitala miljö och tolka krav från kärnverksamheten och omsätta i digital utveckling. Det innebär bland annat att agera beställare av utveckling och uppdateringar och se till att bolaget jobbar med relevanta och uppdaterade system, och har lämplig utrustning i form av datorer och mjukvara. Viktiga delar av vårt behov av IT-support tillgodoses från kommunens Digitaliseringsavdelning och du blir ansvarig för den löpande kontakten med dem.

Du har strategiskt ansvar för och sköter om våra fem externa och interna webbplatser och samordnar resurser och konsulter vid behov, samt utbildar de som använder publiceringsverktygen. I ditt uppdrag ligger även att ansvara för och vidareutveckla arbetet med webbstatistik och SEO.

Du kommer tillhöra Marknadsavdelningen och arbeta i nära samarbete med våra marknadsförare, men även ha en egen dialog med våra affärsområden.

Dina kvalifikationer

Krav:

  • Högskoleutbildning inom webbutveckling, alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av arbete inom webb och digitala verktyg.
  • Koll på det senaste inom IT- och webbområdet och vet vilka möjligheter det ger.

Meriterande:

  • Erfarenhet av projektledning inom webb och digitala verktyg.
  • Erfarenhet av arbete inom IT och webb inom offentlig sektor.
  • Erfarenhet av operativt arbete i samt beställare av utvecklingsarbete i publiceringsverktyget SiteVision.

Du är professionell och relationsskapande i din yrkesroll och trygg och stabil även när arbetet kräver flexibilitet och anpassning. Du är produktiv, självgående och trivs med att ta ansvar. Du ser helheten och har ett stort engagemang för både strategiska och operativa frågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Sök senast 30 november. I denna rekrytering kommer vi arbeta med löpande urval.

Din ansökan skickas till: hanna.vinborg@destinationjonkoping.se

Frågor om tjänsten besvaras av Hanna Vinborg, Marknadschef.


Säsongspersonal

Inför varje sommarsäsong söker vår turismverksamhet säsongspersonal. Dessa tjänster utannonseras i februari varje år. Sök här

Praktikplatser

Vi tycker om att utvecklas och utveckla, lära oss och lära ut så vi tar gärna emot praktikanter i mån av plats. Mejla ansvarig för respektive avdelning med din förfrågan.


Kontakta oss

Camilla Fritz Chef Konsertverksamhet
camilla.fritz@destinationjonkoping.se
070-792 10 46
Caroline Törnblad Chef Möten & Evenemang
caroline.tornblad@destinationjonkoping.se
070-508 44 09